(S)Cool on Wheels


Wat is (S)Cool on Wheels?
(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject over het thema ‘leven en sporten met een handicap’. De clinic bestaat uit een theoriegedeelte in de klas (één tot anderhalf uur) en een praktijkgedeelte in de gymzaal (maximaal anderhalf uur). In totaal duurt het project één dagdeel.
(S)Cool on Wheels past goed binnen onderwijsthema’s als ‘goed burgerschap’, ‘respectvol omgaan met elkaar’ en ‘bewegen en gezondheid’.

Theorie
Een docent (S)Cool on Wheels, een sporter met een lichamelijke handicap, bespreekt met de kinderen vragen als: ‘wat versta je onder een handicap?’, ‘welke handicaps zijn er?’, ‘hoe ga je ermee om in het dagelijks leven’, ‘welke sporten kun je doen?’ en ‘waarom is sport zo belangrijk voor mensen met een handicap?’. Het theoriegedeelte wordt ondersteund met filmpjes.


Praktijk
Tijdens het praktijkgedeelte gaan de kinderen zelf ervaren hoe het is om met een handicap te bewegen en te sporten, bijvoorbeeld via een hindernisbaan met een rolstoel of spelvormen met een blinddoek. Ook wordt rolstoelbasketbal en/of zitvolleybal gespeeld.


Klik hier voor een impressie!

Voor wie?
(S)Cool on Wheels is bedoeld voor kinderen in groep 7 en 8 van het reguliere basisonderwijs en voor leerlingen in de eerste en tweede klas van de middelbare school.

Kosten
Voor het basisonderwijs is deelname aan (S)Cool on Wheels gratis, maar we zijn wel afhankelijk van sponsoring.
Een clinic (S)Cool on Wheels wordt financieel mogelijk gemaakt door de Rabobank, VriendenLoterij en andere, veelal lokale, sponsoren, maar we kunnen geen garantie geven dat een aanvraag wordt toegekend.
Als jouw school of groep een sponsoractie voor Fonds Gehandicaptensport wil gaan organiseren, dan geven wij deze garantie wel. Met de opbrengst van een sponsoractie kun je bijvoorbeeld de clinic doorgeven aan de volgende groep 7 en/of 8. Lees hier meer over het organiseren van een sponsoractie.
Voor het voortgezet onderwijs is deelname aan (S)Cool on Wheels alleen gratis als een sponsoractie voor Fonds Gehandicaptensport wordt georganiseerd.

Meer informatie?
Voor meer informatie en een programma op maat kun je contact opnemen met:
Céline van Oosterhout, projectcoördinator (S)Cool on Wheels,
E: celine@fondsgehandicaptensport of M: 06-30367819.

Klik hier voor het aanvragen van clinic(s) (S)Cool on Wheels!

'Ik ben anders gaan denken over mensen met een handicap'

'Gaaf al die sporten!'

‘Eigenlijk ben je helemaal niet zo zielig als je een beperking hebt, want je kunt heel erg veel'

'Dat je een handicap hebt, wil niet zeggen dat je anders bent dan anderen'

‘Ik vond de clinic leuk en cool en nu weet ik hoe mensen met een handicap zich voelen’

'Beste gymles ooit!'